Начало / Новини

  • a+
  • a-

Бул. Васил Априлов с нова асфалтова настилка

13 November 2014

bul._Aprilov.JPG DSC_4583.JPG DSC_4582.JPGЗавърши цялостното асфалтиране на бул. Васил Априлов и ул. Скобелевска като част от етап 2 от рехабилитацията на ВиК мрежата на града. В рамките на проекта за водния цикъл бяха подменени четири водопровода – два магистрални и два хранителни в обхвата Шиваров мост – ул. Брянска. В участъка от Централна поща до ул. Дончо Пашов /Стадиона/ бе премахната съществуващата тротоарна настилка и бе изпълнена нова. Завършиха възстановителните работи и по пресечни на бул. Васил Априлов улици Пенчо Семов, Успех, Кукуш и Република.  

Извършването на възстановителните работи по тази централна пътна артерия по първоначално предвидения график бе възпрепятствано от силно влошеното състояние на прилежащи съоръжения на ВиК мрежата, попадащи извън основния инвестиционен проект, изготвен през 2008 г. Това наложи подготовката на нови проектни решения за подмяна на компрометиран и непрекъснато авариращ с течове водопровод за постигане на цялост на инвестицията. Независимо от това, че технологичното време за проектиране и изпълнение на допълнителния водопровод забави възстановителните работи, обектът бе завършен  ефективно и в рамките на договорения срок.

Съчетаването на инвестициите във ВиК мрежи и улични настилки промени цялостния облик на района, както в екологичен аспект, така и по отношение на естетическите му характеристики. С преасфалтирането на улиците значително се подобри състоянието и функционалността на цялата пътна инфраструктура в централната част на града.

Община Габрово благодари на всички граждани за търпението и толерантността по време на строителните дейности.