Воден цикъл: Пътят на водата

ВЪЗСТАНОВЕНА Е АСФАЛТОВАТА НАСТИЛКА ПО УЛ. ГЕОРГИ СТЕФАНОВ

9 October 2013

georgi_stefanov_1.JPG georgi_stefanov_3.JPGВъзстановена е асфалтовата настилка на ул. Георги Стефанов, в рамките на проекта за водния цикъл.

Ремонтните дейности по улицата са част от етап 1 от рехабилитацията/разширяването на ВиК мрежата на град Габрово. Улицата бе присъединена към новата ВиК мрежа, като бяха изпълнени нови водопровод, канализация и сградни отклонения.

72 – годишният Петър Рашев, който от тридесет години притежава имот в кв. Стефановци, е изключително доволен от факта, че в квартала вече има канализация, която бе изградена в рамките на проекта. „От това по – хубаво няма. За три – четири месеца всичко е готово. Хубавото не става бързо. Ако има недоволство, то това е черногледство“, казва господин Рашев. На същото мнение са и други възрастни хора в квартала, които споделят, че от 60 години чакат канализация. 

В резултат на проекта събираните от квартала отпадъчни води ще бъдат отвеждани и пречиствани в градската пречиствателна станция.

Съчетаването на инвестициите във ВиК мрежи и в улични настилки променя цялостния облик на района, както в екологичен аспект, така и по отношение на естетическите характеристики на квартала. С асфалтирането на улицата, както и с преасфалтирането на други съседни улици, значително ще се подобри състоянието и функционалността на цялата пътна инфраструктура в кв. Стефановци.