Начало / Новини

  • a+
  • a-

Състоя се петото заседание на Надзорната комисия на проекта

2 August 2013

nadzorna_20komisia_20snimka_1_.jpg„Градът трябва да посрещне зимата подготвен”, заяви кметът на Габрово Таня Христова по време на заседанието на Надзорната комисия за наблюдение на изпълнението на проекта за Водния цикъл на град Габрово, който вече достигна максимален мащаб на строителните дейности.

Фирмите изпълнители по проекта се ангажираха през месец август да насочат своите усилия към възстановяването на уличните настилки в участъците, където вече са положени проводите. „Вярвам, че всички заявени от фирмите ангажименти ще бъдат реализирани и ще започне наистина да се вижда един мащабен възстановителен процес. Община Габрово като възложител ще настоява за спазване на тези ангажименти”, заяви още кметът на Габрово.

До момента на територията на града са изпълнени над 48 км ВиК мрежи. Седем улици са напълно възстановени в проектните участъци, по други единадесет започна асфалтиране и подготовка за асфалтиране.

На заседанието на Надзорната комисия стана ясно, че разкопаните участъци, в които асфалтът сега е положен с един пласт,  са част от друг инвестиционен проект и също ще бъдат асфалтирани. Фирмите изпълнители отговаряха на въпроси на граждани, свързани със запрашеността на улиците, с технологията на строителните и възстановителни работи, с видовете полагани настилки. Представител на фирмата, осъществяваща надзора по проекта увери, че всички строителни дейности се извършват при на ежедневен контрол, а отстраняването на възникващите несъответствия при изпълнението се проверява на място.

Следващото заседание на Надзорната комисия ще бъде през месец септември. Заседанията вече ще се провеждат ежемесечно, за да се гарантира публичност на процесите, и са отворени за широката общественост. По този начин представителите на гражданите и бизнеса имат възможност да зададат своите въпроси към всички страни, отговорни за изпълнението на проекта.