Начало / Новини

  • a+
  • a-

Изпълнени са водопроводите по улиците „Николаевска” и „Тотю Иванов”. До края на октомври ще бъдат възстановени уличните настилки

6 August 2013

nikolaevska.JPG totya_ivanov.JPGИзпълнени са водопроводите по две от ключовите улици в централна градска част -   „Николаевска” и „Тотю Иванов”. С цел ограничаване на запрашеността и осигуряване на проходимостта в района, до пълното възстановяване на улиците, изкопната траншея по ул. „Николаевска“ е запечатана и улицата е проходима. До възстановяването на ул. „Тотю Иванов“, ежедневно се извършва оросяване на пътното платно.

Изпълнени са всички сградни отклонения на новите проводи и по двете улици, като в момента се работи по присъединяването на общо над 200 домови връзки, така че водоподаването на всички абонати да бъде обезпечено. Този процес е продължителен и изисква съответното технологично време. След това ще се пристъпи към изключване на старите проводи и включване на новите в системата.

По ул. „Николаевска”, паралелно с изпълнението на дейностите по Водния цикъл, предстои полагането и на газопровод,  с цел газифициране на участъка. По този начин се съвместяват тези две важни инвестиционни намерения в района. След приключване на работата по водопроводните отклонения, ще бъде премахната старата и изградена нова тротоарна настилка.

По ул. „Тотю Иванов“ предстои изграждане на нова тротоарна настилка, нови бордюри, отстраняване на старата паважна настилка, подготовка на нова пътна основа.  

Ремонтните дейности по ул. „Николаевска“ и ул. „Тотю Иванов“ ще приключат с цялостното възстановяване на пътните им платна, до края на месец октомври.