Начало / Новини

  • a+
  • a-

Предприети мерки във връзка с възникнала авария в района на Консултативна поликлиника

3 September 2015

Поради възникнала авария на сградното отклонение на Консултативна поликлиника, от 16.30 до 19.30 часа, вчера, 02 септември 2015 г., авариен екип на фирмата изпълнител Станилов ЕООД и ВиК Габрово извърши ремонти дейности по отстраняване на авариралия участък и подмяната му с нов, в рамките на проекта за водния цикъл на Габрово.

Установено бе, че причината за аварията е нараняване на участък от сградното отклонение по време на полагането му.

Вчера вечерта, в 19.30 часа, бе възобновено водоподаването в района на Консултативна поликлиника.

Към момента се извършват възстановителните дейности по нарушената асфалтова настилка, които ще завършат в рамките на деня.

Всяка неизправност по новоположените мрежи, вследствие на строителния процес, е безусловна отговорност на изпълнителите и обект на незабавни корекционни действия от страна на отговорните строителни фирми. Нормалната експлоатация на ВиК мрежата е обект на ежедневен мониторинг съгласно договорните ангажименти на строителите по време на едногодишния период за съобщаване на дефекти.

Община Габрово се извинява на жителите на района за неудобството, свързано с временно нарушаване на водоподаването, причинено от извършване на неотложните изкопни дейности.